De factoren die de prijs van een keuken bepalen: waar moet je op letten?

Mensen vergelijken keukens snel met elkaar, vooral op prijs, maar dat is als het vergelijken van appelen met peren. Er zijn namelijk zoveel elementen die ervoor kunnen zorgen dat twee ogenschijnlijk identieke keukens compleet verschillende prijzen hebben. Dit is eigenlijk goed nieuws, want het betekent dat er een keuken op maat gemaakt kan worden voor elk budget.

Waar zit het verschil?

In het werkblad
Een van de moeilijkste beslissingen bij het ontwerpen van een keuken is waarschijnlijk de keuze voor het materiaal van het werkblad. Je moet niet alleen rekening houden met je behoeften en wensen, maar ook met de verschillende prijzen.


In de kastinrichting
Wat schuilt er achter de kastdeuren? Kies je voor standaard legplanken of extra elementen die het werken in de keuken gemakkelijker en ergonomischer maken?


In de kastdeuren
Je kunt verschillende looks creëren met verschillende materialen, maar de prijs-kwaliteitverhouding verschilt enorm. Dit heeft invloed op de prijs.


In de apparatuur
Hoe kook je het liefst? Kies je voor een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap of een goed uitgeruste gasfornuis? Je keuze van elektrische apparatuur heeft een enorme invloed op je budget.